Friday, August 10, 2007

SPINNING...


Bugun gazeteleri okurken bir konu ilgimi cekti. Sizlerle de paylasmak istedim.
"Son dönemin popüler spor dalları arasında gosterilen spinning, formuna önem verenlerin yeni gözdesi olmus. Özel tasarımlı spinning bisikletleriyle pedal çevirenler, hem kalorilerini yakıp forma giriyor, hem de eğlenceli vakit geçiriyormus. 1991 yılında Amerika'dan dünyaya yayılmaya başlayan spinning'de 50 dakika içinde 500 ila 900 kalori yakılabiliyormus." Inanilmaz degil mi? Yurume bandinda 50 dakikada kac kalori yaktigimizla karsilastirinca gercekten muthis bisey bu! En buyuk artisi da Turk kadinlarinin ortak derdi bacak, baldir, kalca bolgesinin incelmesini saglamasi.
Bu kadar kalori nasil harcaniyor derseniz iste cevabi:
"Pedale kuvvet!
Spinning bisikletlerinde oturarak pedal çevrilebiliyor; öne, arkaya ve yanlara eğilerek kollar, göğüs kasları ve sırt bölgeleri de çalıştırılabiliyor. Bu sporu kondisyon bisikletiyle yapılan egzersizlerden ayıran en önemli özellik; spor salonlarında kalabalık gruplarla, müzik ve eğitmen eşliğinde yapılması... Sağlık üzerinde hayli olumlu etkileri olan spinning; özellikle bacak, baldır ve kalça bölgelerindeki yağların eritilmesini ve bu bölgelerin incelmesini sağlıyor. "(Bilgiler Sabah Gazetesi'nden derlenmistir.)
Istanbul'da spinning ile ilgili daha detayli bilgi almak isterseniz verecegim link isinize yarayacaktir: http://www.clubsporium.com/spinning.asp
(Yukaridaki resim clubsporium'un sitesinden alinmistir.)

No comments: